הודעה לבעלי האתר

תקופת הניסיון הסתיימה, יש ליצור מנוי דרך ממשק ניהול האתר.
האתר נכנס לרשימת המחיקה ויימחק בקרוב
לחץ כאן אם אינך זוכר את כתובת ממשק ניהול האתר שלך.
שביל ישראל עם כלב

טיפים במהלך הטיול

- זמן ממולץ להלכיה ממושכת בשביל ישראל עם כלב:
בצפון: חודש מרץ עד גג אמצע אפריל. לא חם מידי פרט לימים ספורים, אין הרבה גשם, ולא קר. עדיין הכל ירוק ופורח.
בדרום: אמצע דצמבר עד פברואר. מועדים אחרים פשוט חמים מידי בשביל הכלב הוא לא יעמוד בזה בטיול ממושך. ותזדקקו לכמויות גדולות של מים בשבילכם ובשביל הכלב, מה שיקשה עוד יותר על הדרך הקשה במדבר בה לפעמים אין מים וצל לאורך הדרך במשך היום.

- קטעי הליכה קשים לעבירות הכלב:
בצפון: שמורת נחל קדש - אפשר לעבור עם הכלב לאט ומאוד בזהירות, קטע מאוד לא סימפטי לכלבים. ניתן גם להמשיך על הכביש עד ליציאה משמורת נחל קדש ולדלג על הקטע. אורך הקטע הוא בערך ק"מ אבל עם הכלב ייקח לכם לפחות שעה פלוס, אז קחו בחשבון...
נחל עמוד עליון - הליכה ארוכה לאורך מצוקים כ-4 ק"מ, עביר לכלבים אך קשה מאוד. אין ממש דרך שאפשר לעקוף את הקטע בלי סטיה משמעותית מהמסלול, וגם לא ממולץ זהו אחד הקטעים היפים בשביל. כדאי מאוד לקחת את הזמן בקטע הזה ולתכנן את ההליכה לאותו היום למרחק של 15 ק"מ מקסימום. את הקטע עם הסולם על הדרך הכלב יכול ללכת מסביב לסולם, תנו לו למצוא את הדרך הקלה בשביל עצמו.
מצוק הארבל - כמובן שניתן לעקוף את הקטע דרך טבריה אם רוצים, אבל זהו קטע יפה ומאתגר וניתן למעבר כלבים אתלטיים, וכלבים קטנים שאפשר להחזיק בידיים בזמן הטיפוס. שיטת הטיפוס של מדרגות גבוהות בקיר היא: לטפס לפני הכלב ופשוט לשכנע אותו לקפוץ את המדרגה למעלה, למרות שאין ביכולתו לעשות זאת לבדו, אתם אמורים לטפוס אותו בקולר ופשוט למשוך אותו למעלה אליכם. זה עובד, בשלב זה של הטיול הכלב סומך עליכם ב 100%. ישנם 2-3 מדרגות בעיתיות כאלו לפחות, אז קחו זאת בחשבון...
הכרמל- ירידה לכיוון חניון אורן ומערת אצבע: ירידה תלולה מאוד ומדרגות גבוהות בסלע, קטע קשה מאוד לכלב גדול ובינוני. אני לא מכיר מעקף לקטע זה אבל בטוח שאם תתכננו זאת מבעוד מועד תמצאו את הדרך. לא מומלץ למעבר כלבים אני עשיתי את הקטע הזה עם הכלב אבל בדיעבד אם הייתי יודע מה עומד לקראתי, הייתי מוצא מעקף. כלבים קטנים יכולים לעשות את הקטע על הידיים שלכם.
בדרום: ישנם קטעים קשים למיטב ידיעתי בהם תוכלו למצוא מעקף לכלב, אבל בגלל שלא עשיתי את הקטע הדרומי אני לא ייתן המלצות. בכל מקרה חובה לברר את אופי הקטעים הבעיתיים בדרום לפני שיוצאים לטיול ולתכנן את מסלול ההליכה הטוב ביותר עם הכלב. אין מקום לטעויות בדרום, אל תשימו את עצמכם במצב שאינכם יכולים לבצע קטע שתיכננתם. לוח הזמנים ומסלול הטיול בדרום הם קדושים, ואם לא תגיעו לנקודה מסויימת בזמן יש סיכוי שתיהיו תקועים במדבר עם כלב בלי אוכל ובלי מים.
* הערה: בקרוב תועלה לאתר אינפורמציה לגבי מקומות בעייתים בדרום.

*הכלב סומך עליכם שתקחו אותו ממקום למקום בבטחה ושתספקו לו אוכל ומים ומנוחה כשהוא זקוק להם. תיהיו הוגנים כלפי כלביכם ותכננו את הטיול בהתאם.
* בכל אחד מהקטעים הקשים שצויינו לעיל וגם בקטעים בהם אתם מרגישים שההליכה לכלב קשה ובעייתית חובה להוריד את התיק מגב הכלב. הכלב יהיה הרבה יותר יציב, מאוזן, אנרגטי ואתלטי בלי התיק.
* בימים בהם אתם יודעים שההליכה הולכת להיות בעייתית אל תקחו הרבה משקל בתיק הכלב, כי אתם תצתרכו לסחוב את התיק למספר קילומטרים.
בנוסף לכך בקטעים קשים שחררו את הכלב מהרצועה ,תנו לו חופש פעולה, הוא כבר ימצא את הדרך הטובה והבטוחה בשביל עצמו.

התחממות: כלבים רגישים מאוד לחום ומערכת הקירור שלהם עובדת הרבה פחות טוב מזאת של האדם. לכן: בכל הפסקה שאתם עושים תורידו את התיק מגב הכלב,בגלל המשקל, כמו שאתם צריכים מנוחה מהתיק גם כלבכם צריך מנוחה זו. כמו כן התיק גורם להתחממות יתר של הכלב במיוחד בימים חמים. ההפסקה היא זמן טוב לכלב להתקרר ולנוח. תדאגו שהכלב ינוח בצל, מומלץ לקשור אותו מתחת לעץ או שיח. בכל מנוחה הפסקה או מפגש עם מים (שלוליות, נחלים) תנו לכלב אפשרות לשתות מים. הכלבים צריכים מים לא פחות מאיתנו.
בימים חמים יש לשים את כל תשומת הלב על הכלב ולראות שאינו מתחמם יותר מידי. התחממות יתר יכולה להיות קטלנית לכלב. במצב של התחממות יתר צריך לעצור מיד בצל ולשטוף את הכלב בהרבה מים, ולאפשר לו מנוחה ממושכת של שעה או שעתיים לפחות. בימים חמים כאלו בהם צריך לעצור כל 15-30 דקות בשביל לקרר את הכלב לא מומלץ לשים את התיק על גב הכלב. הליכה של הכלב בחום ללא התיק, תיהיה מהירה וארוכה בהרבה.
במקרה זה אנחנו נסחוב גם את תיק הכלב. אין מה לעשות לפעמים אנחנו "הכלבים של הכלבים".

מקרי חירום: רצוי מאוד לעשות עבודה מקדימה לפני צאתכם לטיול, ולהדפיס רשימה של וטרינרים שעובדים 24 שעות ביום, בכל אזור בו אתם מטיילים בשביל. למען מענה בשעת חירום לכלב.

-תכנון אורך המסלול היומי וימי מנוחה:
ממוצע יומי טוב להליכה בשביל הכלב הוא סביב 13 ק"מ עם משקל על הגב. יכול מאוד להיות שהכלב שלכם יכול לעשות יותר או פחות קילומטרים ביום מהכלב שלי, אבל מה שקובע את הממוצע היומי הוא בטווח הארוך, ולא כדאי לדחוף את הכלב מעבר ליכולתו. זאת אומרת גם אם הוא ילך 20 ק"מ ביום השאלה היא לאורך איזה תקופה הכלב יחזיק מעמד במרחק כזה.
ימי מנוחה חשובים מאוד לכלב וגם לנו. אני ממליץ לעשות 2 ימי מנוחה בשבוע הראשון, בכדי לגרום לכלב להתרגל להליכה האינטנסיבית, ובשבוע השני כבר אפשר לנסות יום מנוחה אחד. בכל אופן בנושא הזה יש כלבים שזקוקים ליותר מנוחה, אז תרגישו את הכלב שלכם שימו לב לסימני עייפות. יום אחד או שניים יותר מידי יכולים לגרום לכם לעצור לכמה ימים, עד שהכלב יתאושש ויגיע למצב בריאותי תקין בכדי להמשיך בטיול.
-אם החלטתם שלכביכם ילך בשביל עם תיק כדאי מאוד לבדוק בסוף כל יום את גב הכלב, ללחוץ קלות על עמוד השידרה, ולראות שמשקל התיק אינו גורם לנזק כלשהו בחוליות הגב. לכלב רף סיבולת מדהים, והוא לא יתלונן על כאב כלשהו עד שיגיע למצב קשה ובלתי נסבל.
כמו כן קחו בחשבון שהליכה עם תיק על גב הכלב במשקל 6 ק"ג יוצרת עומס על הרגליים הקידמיות של הכלב ובכך נוצרת שחיקה מואצת בכריות כף הרגל הקידמיות. לכן חשוב נעלי הליכה לכלב אם אתם מתכננים טיול למשך תקופה של יותר משבועיים.
 
טיול בשביל ישראל עם כלב הוא איטי יותר מכל תכניות ספרי ההליכה בשביל. זהו סגנון אחר של טיול בשביל ישראל. קחו את הזמן תהנו מהדרך אל תהיו דבוקים לשום תוכניות ולוחות זמנים, אנחנו לא במרתון...

-שינה, איפה הכלב ישן?
שינה היא חשובה ביותר לכלב מידי יום בכדי לסיים את יום המחר. הכלב שלי ישן איתי באוהל, עשיתי לו פינה עם בגדים מלוכלכים שלי באוהל במקום שלא מפריע לי לישון, והכלב ישן תמיד במקום זה. הבגדים משמשים לו ריפוד וחימום במשך הלילה. קחו בחשבון במידה והחלטתם שהכלב שלכם ישן בחוץ בלילה הוא יבזבז הרבה אנרגיה בניסיון להתחמם שתבוא בחשבון על האנרגיה של יום המחר ובנוסף לכך הכלב יהיה הרבה יותר דרוך בלילה וירגיש שהתפקיד שלו זה לשמור והוא פשוט לא יקבל את המנוחה לה הוא זקוק.
מקומות לינה לאורך השביל: אם בחרתם לפנות למלאכי השביל או לכל גורם אחר ולהתארח אצלו, תיהיו כנים איתו ותאמרו לו שאתם עושים את שביל ישראל עם הכלב, ותשאלו מראש אם זה בסדר. אל תשימו את עצמכם במצב לא נעים שהכלב מגיע בהפתעה. בכל המקרים שפניתי למלאכי השביל לא היתה בעיה. אני ממליץ לקשור את הכלב אם אתם מתארחים אצל מישהו כדי למנוע אי נעימויות במקרה והכלב גורם לנזק כלשהו.

-לא מומלץ לעשות את השביל לבד עם הכלב כדאי מאוד להיות עם שותף. הליכה למשך כל היום עם הכלב ברצועה היא קשה ודורשת הרבה סבלנות ותשומת-לב כלפי הכלב. אני וחברה שלי היינו מתחלפים כל שעה.
בקטעים קשים של עבירות בשטח אחד מאיתנו היה עובר ראשון עם תיק הכלב והשני היה ממתין עם הכלב. ברגע שהיינו מוצאים את הדרך הטובה ביותר בשביל הכלב היינו משחררים אותו שיעבור בחופשיות את המעבר, ונותנים לו עזרה אם הוא זקוק לה.

-בזמן ההליכה בקטעים בהם ישנה ירידה תלולה לתיק הכלב יש נטיה טבעית ליפול לכיוון ראש הכלב בגלל משקל התיק. למרות שישנם רצועות וכתפיות לתיק אשר מחזיקות את התיק במקום הנכון על גב הכלב תיהיה שחיקה ובלייה של הרצועות לאחר מספר ימי טיול. לכן חשוב מאוד לקשור חבל דק וחזק באורך של כ- 2 מטר לתיק הכלב, ובזמן ירידות תלולות לתת תמיכה נוספת לתיק ובכך לשמר את התיק לטווח ארוך.(ישנה תמונה בגלריה).

-אוכל, כמה להאכיל ומתי?
אני הייתי מאכיל את הכלב רק בערב, נותן לו את כל מנת האוכל, ואם הוא לא היה מסיים את האוכל הייתי נותן לו את השאריות מוקדם בבוקר ביום המחרת. צריך לקחת בחשבון שלא בריא לתת לכלב אוכל ומיד אח"כ להתחיל לטייל ולהביא אותו למאמץ. דבר זה יכול לגרום לסיבוכים בקיבה ובמקרים מסויימים למוות. בכל מקרה אם אתם לוקחים את הזמן בבוקר להתארגנות של יותר משעה וחצי אז אתם יכולים לחלק את המנה לשני פעמים ביום, בבוקר ובערב שזה האופטימלי. אני העדפתי לא להתעסק עם האוכל פעמיים ביום אז פשוט הייתי נותן את כל המנה לאחר סיום יום ההליכה.
אל תחסכו באוכל לכלב תנו לו את הכמות המופיעה בהוראות היצרן + כמה גרם אקסטרה. הכלב מוציא אנרגיה בצורה בלתי רגילה במהלך הטיול. וכמו כן אל תחסכו באוכל איכותי, קנו מראש את האוכל הכי טוב לכלבים בעבודה.
* הערה: את תיק הכלב עם האוכל של הכלב בלילה מומלץ לתלות על עץ גבוה, כך שאף חיה לא תשדוד לכם את האוכל או תקרע לכם את תיק הכלב...

שיהיה טיול מוצלח לכולם!!!